Connect with us

Saric Case Update: In expectance of the FIBA’s decision…

Image and video hosting by TinyPic

Koliko je dresova s brojem 35 prodao KK Zagreb u posljednje dvije sezone? Zašto ovaj dres nikada neće doživjeti počast da bude umirovljen u Trnskom?? Da li se #35 trebao brinuti i o tim segmentima tijekom svojih dana u “Mravima”???

 

Jučerašnja kava u «Starsu» s kolegom Dejanom Kovakom s portala www.crosarka.com nakon pressice u Ciboni ponudila je mnoštvo zanimljivih košarkaških detalja.

Lakersi imaju moćni roster, Matt Barnes (L.A.Clippers) trenira s Lakersima. Od domaćih tema dotaknuli smo se Cibone koja je unatoč jakom rosteru itekako velika nepoznanica.

Naravno bio je tu i trenutno nezaobilazni slučaj Šarić, na kojemu sve više pada ugled ne samo domaćeg košarkaškog sustava. Iznijeli smo niz zanimljivih razmišljanja.

Iz trenutne perspektive čini se da je svojedobno najbolja solucija za Šarića bila da je otišao u NCAA i postao igrač koji će primjerice u dresu Dukea svake večeri garantirati double-double.

Ali naravno treba se vratiti u recimo 2009., kada je Dario imao 15 godina i kada je njegov Otac još uvijek morao voziti kamion kako bi se Obitelj sa šibenske Jadrije nekako prehranila.

Tko od nas ne bi, posebno u uvjetima rastuće društvene političko-ekonomske krize, prihvatio novac SAD kako bi se osigurao u relativno bliskoj budućnosti?

Otac Predrag nepravio je prave odluke za Daria u okvirima koje je imao. Za odlazak u Ameriku je tada trebalo čekati 2-3 godine, pritisak je bio golem, ‘kešovina na stolu.

Ok, vratimo se u sadašnost. Jedino Dario napetije od brojnih novinarskih prstiju na tipci F5 očekuje odluku FIBA-e koja počinje iritirati svojom očiglednom biroktratskom inercijom.

FIBA je naravno svjesna da će eventualna odluka protiv Šarićevog odlaska iz Zagreba ili pak odlaska uz nekakvu razumniju odštetu nego što je to MILIJUN Eura biti najjasniji mogući signal svim euro-talentima da što prije pokupe svoje stvari i otisnu se na prekooceanski let.

Da, na ovome vjerovali ili ne pada cijeli sustav vrijednosti instaliran od strane ljudi od kojih neki nisu igrali, niti Živjeli košarku, i sada se čude zašto su dvorane širom svijeta prazne.

Postupanje KK Zagreba u cijeloj ovoj priči ne ide na čast kluba s tradicijom iz Trnskog.
HIPOTETIČKO PITANJE: Da Dario nekim nevjerojatnim slučajem odigra ovu sezonu u KK Zagrebu koliko bi ga taj isti klub platio nakon sezone i kakvu bi tek onda odštetu tražio prije mogućeg Darijevog izlaska na NBA Draft 2013.?

Naravno da Dario želi OUT, tko ne bi, we rest our case.

 

SUMMARY: FIBA arbitration unwillingness to make the right decision at the right time keeps the best european U19 player in the tense pat position between Zagreb and Split and arises the number of questions about the true nature of european basketball system.

R.I.P. Nikola Jović (1996-2022) Tribute

Kalendar događanja

rujan 2012
P U S Č P S N
    ruj »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiva

More in uncategorized