Connect with us

King of Release: Marko Tomasovic, Savica City


Ovog igrača niti jedna obrana CroHoops lige ne želi vidjeti samog na trici…

 

Tiha voda Brege dere…

I dok je košarkaški svijet podijeljen oko toga da li brži izbačaj prilikom šuta ima spektakularni Stephen Curry ili legendarni Dražen Petrović, koji je uzgred rečeno imao žestoke duele s Curryevim ocem Dellom, u malenoj ali medijski sve više pokrivenoj CroHoops amaterskoj košarkaškoj ligi jedan vrlo vrlo opasni šuter sagradio je čitavu karijeru na dalekometnim šutevima iza čarobne linije 6.75m.

Marko Tomasović nije samo kapetan dvostrukih CroHoops prvaka Savica City, prema mnogima najjače full amaterske ekipe u Zagrebu te vjerojatno u Hrvatskoj. Marko Tomasović nije samo spritus movens cijele lige, pokretač promjena i trendova, najfrekventniji posjetitelj dvorane u Boćarskom domu u čestim scouting misijama ekipa i igrača. Štoviše Marko Tomasović, vrijeme je pokazalo, nije samo običan košarkaš.

Marko Tomasović skladatelj je i kantautor koji svaki vikend, čak i bez ‘Pepsija’ Božića zaduženog za brzopotezni napad Savice, gotovo nikada ne zakazuje iza linije trice na parketu Boćarskog doma. Samozatajan na parketu, često strpljivo, u kutu, strpljivo vreba svoju priliku. A kad ista dođe na vrata jednostavno je ne ispušta!

marko-tomasovic
Marko Tomasović (Savica City) – tijekom trogodišnje karijere u dvoranskom izdanju CroHoops lige do sada je u regularnom sezonama odigrao ukupno 44 susreta, postigao 252 poena te čak 82 trice (prosjek od 1.9 trica po susretu)!!!

Na medijski dvoboj Currya na vrhuncu i legendarnog Petrovića te na stvarne mogućnosti Tomasovića, osvrnuo se suvoditelj CroHoops lige, Marjan Crnogaj:

“Curry je nezamislivo dobar šuter, uživam ga gledati svaki put kad igra! Svaka čast Milleru za usporedbe Currya s Draženom ali treba ostati realan, Dražen je uvijek bio realan.

Da bi igrao na MVP razini na kojoj je Curry trenutno Dražen je hipotetički mogao igrati ali pod uvjetima da je u NBA došao ranije te da je u dogovoru sa trenerom igrao na poziciji playa, uz više lopti i ovlasti, te barem u prvo vrijeme rasterećen imperativa rezultata.

Takvo što je bilo ostvarivo jedino  da je u Portland došao ranije, direktno iz NCAA nakon NBA drafta 1986. ili da je 1989. Umjesto za Portland zaigrao za ekipu iz Zapadne konferencije poput ondašnjih L.A. Clippersa ili primjerice Sacramento Kingsa.

U tom bi slučaju mogao postati igračem poput legendarnih braniča LSU-a Petea Maravicha i Mahmoud Abdul-Raufa, koji su nesputavani od strane trenera pa i suigrača imali maksimalnu prigodu za prezentaciju svojih vještina te su ostvarili sjajne NBA karijere.

Marko Tomasović? Naravno njegova brzina izbačaja je ‘up there’ s najboljima, može se usporediti i s Curryem i Petrovićem, zašto ne? pretvorio se u pravog specijalistu za trice te pomalo u tišini osvaja vrhove CroHoops all-time rang lista. Upravo na sličan način kako je to učinio i u estradnom svijetu, strpljivo i ustrajno, morate to lajkati :-).”

R.I.P. Nikola Jović (1996-2022) Tribute

Kalendar događanja

studeni 2015
P U S Č P S N
    ruj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhiva

More in crohoops division 1