Connect with us

Indiana Pacers add Croatian sharpshooter Damjan Rudez


REARHIVIRANO: Ovaj intervju s Damjanom snimljen je prije skoro pet godina na Kušlanovoj, u vremenu dok je CroHoops liga bila tek jedna od ideja na ceduljici…

 

Piše u današnjem Večernjem listu da je legendarni Larry Bird nedavno nakon Damjanove fenomenalne šuterske prezentacije (9/10 trica, 70/72 sl.bacanja) bez oklijevanja ispalio:

“That’s the player We need on the perimeter!”

Pozdravljamo Damjanov odlazak u Ligu svih liga kao prvog hrvatskog igrača nakon četiri i pol godine te se najskrenije nadamo da će njegov odlazak biti ta prekretnica koja će prekinuti negativni trend neodlazaka naših igrača u NBA iz nekog nama svima neobjašnjivog razloga (bojazni od brze hrane, avionskih letova, širokih ulica i ljudožderskih poreza????).

Takvi igrači ne zaslužuju igrati u NBA.

Također, neka ostane zapisano da se tijekom svog boravka u Hrvatskoj Damjan uvijek, među rijetkima od košarkaških VIP-ova, redovito odazivao na apsolutno svaki poziv da posjeti utakmice CroHoops lige u kojoj je jedna od ekipa koja je ostavila najdublji trag od začetka upravo ekipa sastavljena od njegovih prijatelja s hakla u KušlanovojKušlanova.

Takav Igrač zaslužuje igrati u NBA.

U stvari tijekom jednog od žestokih ogleda sastava dvostrukih finalista ljetne lige (2012. i 2013.), u neizvjesnom četvrtfinalu sa Kupinečkim Kraljevcem 26.06.2012., malo je falilo da se Damjan koji je bio pored terena priključi u akciji starijem bratu Ivanu, legendi hakla na Kušlanovoj. Ležao je pored terena s tim žarom u očima ali ugovor mu je branio ulazak u igru.

Takav Igrač zaslužuje igrati u NBA.

A sada će umjesto Gašparca, Zorice, Stanića i Regine “Rudi” zaigrati s igračima poput Hilla, Geogrea, Westa i Hibberta koje poznajemo isključivo s TV ekrana. “Rudi” će vratiti NBA na HRT? Šanse za takvo što su minimalne. Ipak generalni interes za NBA bi trebao porasti.

Mnogima će biti drago a rijetkima će biti krivo.
Mogli ste i Vi? Pa zašto niste?? Što se čeka???

Možda je još hrabro za napisati ali nemojte misliti da je “Rudi” slučajno završio u Pacersima i da će tamo biti prolaznik tipa “plesao je samo jedno ljeto”. Ništa u NBA, pogotovo danas, nije prepušteno slučaju. Sve su to “stricktly business decisions”.  Name to remember? Pete Philo.

Službeno predstavljanje novog krila Indiana Pacersa zakazano je za utorak.

 

 

R.I.P. Nikola Jović (1996-2022) Tribute

Kalendar događanja

srpanj 2014
P U S Č P S N
    ruj »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

More in nba