Connect with us

Draper The Saviour, Gruzija Iluzija…


Podsjetimo se malo koje su to igračke mogućnosti našeg playa Dontaye Drapera

 

Nije slučajno naslov dvojezični, s početnim dijelom na engleskom…

Naime nakon totalne devalvacije vrijednosti hrvatske reprezentativne košarke u susretu sa Španjolcima, zavladao je opći šok i nevjerica u domaćim košarkaškim krugovima.

Izuzetno težak moment u kojemu je psihičku snagu za svoj prvi pravi izlazak na međunarodnu scenu sakupljao od mnogih već otpisani nekadašnji Cedevitin projekt Ace Petrovića.

Dontaye Draper,  tehnički odlično potkovani branič američkih korjena, koji se svako ljeto priprema po programu trenerskog gurua Idana Ravina rame uz rame s NBA zvijezdom Melom, upalio je svijeću za izlazak iz prvog, vjerojatno ne i posljednjeg, tmurnog tunela Eurobasketa.

Jučer je, kako i obično u reprezentativnom dresu, samozatajno stajao u kutu. “Vođa” koji će teško svojim solažama proći u Netsima nije ga vidio. Danas je Draper uzeo loptu u svoje ruke i gotovo sam u clutch timeu tricama dotukao respektabilnu reprezentaciju Gruzije.

Poslao je izuzetno snažnu poruku – ako Vi Hrvati ne želite igrati za Hrvatsku, igrati ću Ja! Jer došao sam igrati. Prošao sam sve one procedure oko dobivanja vaše putovnice. Sterilizirao sam svoje šanse da tijekom života nastupam za bilo koju drugu reprezentaciju na svijetu. Ne želim više tu sjediti i gledati vas kako glupo gubite utakmice u dresu koji je nosio Dražen!

I tako je nekadašnji projekt Ace Petrovića spasio Repešu od teških pitanja barem na jedan dan. Repeša je u jednom naigled bezizlaznom trenutku (napokon) odlučio okrenuti Draperu. Stoga je Hrvatska je u ovom danom trenutku prije svega Draperova ekipa.

Takva Hrvatska, predvođena polugom Draper & Šarić, s ostatkom posade koji želi pomoći (Žorić, Tomić??), može preokrenuti inicijalni katastrofični momentum u solidno pobjedničko ozračje.  Ključne su sve nastupajuće utakmice, ali je posebno ključna već iduća utakmica s Poljskom koja će potvrditi istinski karakter Repešinog sastava.

Upravo će ta utakmica pokazati da li je Draperovo čudo bilo slučajnost ili je vodstvo reprezentacije Hrvatske sustavno odlučilo okrenut ploču te vodstvo na terenu prepustiti Draperu, koji može garantirati 15+ poena i 7+ asista u susretu s bilo kojom ekipom.

Možda vam se ne sviđa ovakav scenarij, možda vas podsjeća na pobunu na brodu Bounty, ali bolje pobuna nego nastavak agonije prije potonuća. S razigranim Draperom ofenzivno smo neugodni, napokon igramo gledljivu košarku, što je na tragu uvodnih razmišljanja o tome kako bi kapetan Jasko napokon trebao zapovjediti izlazak iz defanzivnih rovova.

 

autor: Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya, gl.urednik CroHoops.com (e-mail: marjan.crnogaj@gmail.com)

 

 

R.I.P. Nikola Jović (1996-2022) Tribute

Kalendar događanja

rujan 2013
P U S Č P S N
    ruj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhiva

More in croatian nt men