Connect with us

Keep An Eye On: Wolverines’ Trey Burke alternates March Madness into Michigan Madness!

trey-burke-michigan-2013
PG Trey Burke, Michigan Wolverines (photo: www.bleacherreport.com)

 

Sjećam ga se kao najbržeg igrača koji je ikada igrao na hrvatskim parketima i ulicama. Juniorski reprezentativni dres zamijenio je za sveučilišnu diplomu, a parket za ZG asfalt. Na svoj način bio je preteča mnogih igrača koji su dobili šansu igrati u CroHoops ligi.

Izvan terena bio je izuzetno temeljiti student Ekonomije. A njegova Ljubav za Košarkom usađena od malih nogu nije prestajala. Uvijek kada bi ostavio knjigu studirao bi ‘moves ponajboljih NCAA playeva toga vremena. Iverson i Marbury još nisu vidjeli NBA parkete, a on je već debelo ‘skinuo njihove driblinge, te naveliko pričao o njihovim karijerama.

Njegova prava košarkaška šansa nikada nije došla. Poražavajuće je to da i skoro dva desetljeća nakon njegovih sjajnih igara za Ekonomski Fakultet jednostatne utakmice dvomjesečne studentske lige završavaju rezultatima 48:35. Sustav je ostao…sustav.

Danas ekspert zaposlen u bankarskom sektoru uz Obitelj i dalje najviše voli Košarku. Nikako ne propušta priliku pogledati March Madness kako bi vidio što novo nudi košarkaška Amerika. Kratki transkript telefonskog razgovora od prije nekoliko dana.

MC: Što ima novo, koga si snimio?

AC: Ima jedan ‘mali na Michiganu…

MC: Kako se ono zovu…Glenn Robinson ili sin od Hardawaya?

AC: Niti jedan od njih. Burke. Trey Burke. Nitko ga ne može čuvati, ima ponešto i od Marburya i od Iversona.

 

Nisam mogao ignorirati njegov prijedlog i ubrzo sam odgledao Burkeove youtube snimke. I imao sam što vidjeti. S ovakvim 180cm visokim playem koji ima raspon ruku poput Iversona i snagu u driblingu poput Marburya i vaša bi ekipa postala NCAA favorit. Ispred Wolverinesa feat. Burke sada u ‘Sweet 16’ stoje znameniti Kansas Jayhawkesi…

Specijalizirane draft stranice poput nbadraft.net-a drže Burkea u sredini prve runde Drafta 2013. BTW iskoristio sam priliku te se uvjerio u recentne prognoze visokih draft pozicija naših mladih talenata – #23 Šarić, Indiana (2013)#7 Hezonja, New Orleans (2014)

 

Znači remember the name: Burke, Trey Burke.

 

 

 

R.I.P. Nikola Jović (1996-2022) Tribute

Kalendar događanja

ožujak 2013
P U S Č P S N
    ruj »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

More in prospects