Connect with us

Saric Case Update: Expert’s Opinion


Hoće li na kraju ove košarkaške trakavice Dario ipak završiti u žutom dresu?

 

Barem pola košarkaškog svijeta je na nogama. Telefonske linije su se doslovno užarile.

U roku od samo 72 sata na stol ispred donedavno relativno medijski zanemarenog Darija Šarića počele su padati ponude. Prvo Rusi, pa Efes Pilsen, pa jučer Repešina Unicaja.

Prilično je uvjeljivo jučer djelovala TV ponuda Mr.Stojanovića a.k.a. Jollya iz Šibenika, koji je za dnevnik HRT-a izjavio da je spreman platiti 550K Eura i predati Darija Splitu.

Evo što danas na sve to kaže #3 na NBA listi najtraženijih igrača izvan NBA:“Sve smo to isto uzeli kao opciju, ali ne možemo ništa više govorit dok Bilbao ne kaže da nema novaca tj. da ne mogu platit. To je sve dakle istina, ali ništa nije još službeno zbog Bilbaoa.”

Sukladno tim riječima sasvim je jasno da je sljedeća na potezu uprava ACB ligaša iz Bilbaa.

 

————-

 

I dok se sve to zajedno čeka i razvlači bilo je vrijeme da posjetim Sloboštinu i na galeriji kafića “Moby Dick” razmijenim mišljenja o ovoj ali i o brojnim drugim košarkaškim temama s Trenerom svih Trenera, regionalnim košarkaškim guruom koji je identificirao i educirao 10+ NBA “vanzemaljaca” s prostora ex-države, uvijek vitalnim Rusmirom Halilovićem.

Prenosim Vam našu jutarnju new school vs. old school konverzaciju uz kavu u cijelosti:

Crnogaj: Ma Rusmire tu nema greške: “mali” može i pauzirati cijelu sezonu i biti će među prvih 5 pickova na draftu 2013. Nije toliko bitno da igra, on je već dokazao što je trebao na terenu. Bitno je da bude u maksimalno dobroj fizičkoj spremi za nadolazeće draft probe. Prvi pravi profesionalni ugovor itekako će zakrpati “rupe”. Treba što prije preko “velike bare”, ma kakvo vucaranje po Europi.

Halilović: Nije tako! Da ne bi bio samo prolaznik u NBA neophodno je da prvo budeš zvijezda u Europi, a nastavak tog puta je u NBA. Problem je što svi gledaju sebe, a nitko ne gleda Darijev igrački razvoj. Roditelji gledaju sebe, menadžeri gledaju sebe, klupska vodstva gledaju sebe. Svi ga žele iskoristiti.

Crnogaj: Pa dobro što mu je onda činiti u cijeloj ovoj kompliciranoj situaciji?

Halilović: Bitno je da ode kod pravog trenera, Repeše ili Maljkovića i da igra “jedinicu” (“playa”). Kod Repeše da prođe dva programa, klupski i reprezentativni, a kod Maljkovića da po mogućnosti odmah zaigra na poziciji “jedinice” jer je trenutno bolji od svih “jedinica” i “dvojki” na rosteru Cedevite, osim Marka Tomasa koji je rekovalescent. I jedan i drugi stručnjak su hrabri i odlučni što su posebno važne odlike pravih trenera.

Crnogaj: Znači po svemu sudeći i Cedevita ponovno ulazi u ‘ples?

Halilović: Mnogo klubova i menadžera je ovog trenutka u pogonu. Masivnom pogonu.

Crnogaj: Koja je poanta cijele ove priče?

Halilović: Nitko ne gleda interes djeteta! I klub i otac su kontinuirano pravili greške u koracima. U zadnje tri godine razvoja djeteta sami su zatvarali vrata na tom putu. Ne treba gledati novac, novac će doći sam po sebi. Podsjećam te da je Šarića od kada je došao u KK Zagreb treniralo čak 7 trenera, samo u seniorskoj konkurenciji.

Napravismo zajedno listu, uz sitnu telefonsku asistenciju trenera Žganeca: Bajramović, Erjavec, Burić, Androić, Brajković, Gnjidić (Dubrava) i Poljak (Zrinjevac).

 

————-

 

Itekako treba pisati o ovom aktuelnom slučaju, to je jedna od glavnih staza do rješenja.

Možda će zvučati ironično ali cijela ova situacija vuče na jednu od završnih scena blockbustera “Robin Hood – Princ of thieves” iz 1991. u kojoj zlobni Šerif od Nothinghama, u prisustvu podmićenog biskupa, želi silovati Robinovu ljubav Lady Marian. A tada u scenu ulijeće Robin (Kevin Costner) i spašava stvar. Tko je Tko u Šarićevoj priči? Zaključite sami.

Tko će postati “Princ of thieves” u ovom možda samo naizgled zamršenom slučaju? Vidjeti ćemo vrlo skoro, za koji dan. Jer uvijek ima netko tko je iznad Igre, tko je spreman platiti pravu cijenu za pravog igrača. A kojemu je u konačnici Košarka bitnija od novca.

Uz ponude Dariju sa svih strana svijeta vrijedi evidentirati da je i niskobudžetna i amaterska, ali dinamična i atraktivna CroHoops liga dala na znanje Dariju da smo UVIJEK spremni otvoriti mjesto na bilo kojem od rostera kako bi u gotovo nevjerojatnom scenariju neangažmana ostao u kakvom-takvom pogonu tijekom nadolazećih mjeseci.

Jer kao što mnogi od vas znaju nepopravljivo smatram da Igra uvijek i zauvijek treba ostati ispred svega ostalog. Na Dariju je red da odlučuje. A Odluka znači Rješenje.

Naravno, prvo se čeka na poziv iz Bilbaa…

 

Marjan Crnogaj, gl.urednik CroHoops.com i gl.organizator CroHoops Lige

 

 

R.I.P. Nikola Jović (1996-2022) Tribute

Kalendar događanja

studeni 2012
P U S Č P S N
    ruj »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhiva

More in crohoops division 1