Connect with us

crohoops division 1

Savica City po Mijića u Italiju šalje – Helikopter!?!

Savica City po Mijića u Italiju šalje – Helikopter!?!

 

Zagreb, 1.april 2017. – Suočen s oskudnim brojčanim stanjem u redovima trostrukih prvaka koji su krajnjim naporom uspjeli eliminirati probuenu Dubravu, prije uzbudljive polufinalne play-off serije doigravanja, kapetan Savica City Marko Tomasović odlučio se za nesvakidašnju ‘vatrogasnu mjeru’ – hitno dovođenje dvostrukog MVP-a Damira ‘Feliksa’ Mijića iz talijanskog Savigliana (blizu Torina) na nedjeljni derbi (15h)!

Mijic je tek nakon duljeg nagovaranja, prema svemu sudeći potvrdio dolazak Tomasovicu, ali tek nakon što je dobio čvrste garancije da će po njega doći ni manje ni više – helikopter – a kojim ce pilotirati njegov suigrač Bojan Bosnić!
I opet u stilu Ripleyeve rubrike ‘vjerovali ili ne’, ni manje ni više nego helikopter koji je još do jučer koristio jedini Gazda hrvatskog gospodarstva, ex-vlasnik Agrokora Ivica Todorić, poznat po svojem altruizmu prema HR-košarci.

Korištenje Agrokorovog helikoptera ishodio je upravo Tomasović koji je jučer zakasnio na FINA-u kako bi od strane vjerovnika pobrštene kompanija izvukao svoj dio duga – za usluge komponirana agrokorove himne iz 2007. a koja se nije uspjela plasirati na Euroviziju. Takoer, neslužbeno doznajemo da se radi o helikopteru s odjavne špice dokumentarnog filma Darka Juričana ‘Gazda’ koji je prije nekoliko dana premijerno prikazan na Al Jazeere Balkans.

Tomasovic je ovaj nekonvencionalni oblik kompenzacije zaprimio kao prijedlog ruske klirinške agencije ‘Davaj’ čiji su dužnosnici podsjetili da ovo, što je iznimno zanimljivo, nije prvi put u košarkaškoj povijesti da je jedan košarkaški kolektiv posegnuo za uslugama zračnog prijevoza kako bi na bitan susret doveo svojeg najboljeg strijelca u sezoni.

Naime, prema riječima iskusnih ruskih dužnosnika, kojima je laknulo nakon isteka ‘Crnog petka’ u Hrvatskoj, isto se dogodilo još prije skoro 29 godina – 1988.!. Naime nakon što su u prvom susretu sovjetske turneje skočni Atlanta Hawksi jedva iščupali pobjedu žilavom domaćinu, reprezentaciji SSSR-a, u Tbilisiu (Gruzija) vodstvo Hawksa je odmah putem ruske inačice Vibera nazvalo superstara Dominiquea Wilkinsa te mu naložilo da odmah, bez ikakvog oklijevanja u torbu spakira svoje Reebok Pump tenisice, te prvim avionom Preleti Atlantik kako bi im pomogao već na idućoj utakmici turneje u litvanksom Kaunasu. Human Highlight Film je isto kao istinski profesionalac, svjestan obaveza iz ugovora koji mu je, tri desetljeća prije braće glasovite Ball donio status milijardera, naravno učinio.

Da li se u ovom najrecentnom slučaju radi o premijeri u povijesti hrvatskog sporta odbili su nam, dok se ne usvoje njihovi prosvjednički zahtjevi, komentirati s Katedre za povijest sporta na Hrvatskim studijima. Ostaje za vidjeti u kojoj će mjeri let helikopterom preko Piranskog zaljeva iscrpiti cro-internacionalca prije nedjeljnog spektakla.

 

R.I.P. Nikola Jović (1996-2022) Tribute

Kalendar događanja

rujan 2018
P U S Č P S N
    lis »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiva

More in crohoops division 1