Connect with us

Indiana Pacers add Croatian sharpshooter Damjan Rudez


REARHIVIRANO: Ovaj intervju s Damjanom snimljen je prije skoro pet godina na Kušlanovoj, u vremenu dok je CroHoops liga bila tek jedna od ideja na ceduljici…

 

Piše u današnjem Večernjem listu da je legendarni Larry Bird nedavno nakon Damjanove fenomenalne šuterske prezentacije (9/10 trica, 70/72 sl.bacanja) bez oklijevanja ispalio:

“That’s the player We need on the perimeter!”

Pozdravljamo Damjanov odlazak u Ligu svih liga kao prvog hrvatskog igrača nakon četiri i pol godine te se najskrenije nadamo da će njegov odlazak biti ta prekretnica koja će prekinuti negativni trend neodlazaka naših igrača u NBA iz nekog nama svima neobjašnjivog razloga (bojazni od brze hrane, avionskih letova, širokih ulica i ljudožderskih poreza????).

Takvi igrači ne zaslužuju igrati u NBA.

Također, neka ostane zapisano da se tijekom svog boravka u Hrvatskoj Damjan uvijek, među rijetkima od košarkaških VIP-ova, redovito odazivao na apsolutno svaki poziv da posjeti utakmice CroHoops lige u kojoj je jedna od ekipa koja je ostavila najdublji trag od začetka upravo ekipa sastavljena od njegovih prijatelja s hakla u KušlanovojKušlanova.

Takav Igrač zaslužuje igrati u NBA.

U stvari tijekom jednog od žestokih ogleda sastava dvostrukih finalista ljetne lige (2012. i 2013.), u neizvjesnom četvrtfinalu sa Kupinečkim Kraljevcem 26.06.2012., malo je falilo da se Damjan koji je bio pored terena priključi u akciji starijem bratu Ivanu, legendi hakla na Kušlanovoj. Ležao je pored terena s tim žarom u očima ali ugovor mu je branio ulazak u igru.

Takav Igrač zaslužuje igrati u NBA.

A sada će umjesto Gašparca, Zorice, Stanića i Regine “Rudi” zaigrati s igračima poput Hilla, Geogrea, Westa i Hibberta koje poznajemo isključivo s TV ekrana. “Rudi” će vratiti NBA na HRT? Šanse za takvo što su minimalne. Ipak generalni interes za NBA bi trebao porasti.

Mnogima će biti drago a rijetkima će biti krivo.
Mogli ste i Vi? Pa zašto niste?? Što se čeka???

Možda je još hrabro za napisati ali nemojte misliti da je “Rudi” slučajno završio u Pacersima i da će tamo biti prolaznik tipa “plesao je samo jedno ljeto”. Ništa u NBA, pogotovo danas, nije prepušteno slučaju. Sve su to “stricktly business decisions”.  Name to remember? Pete Philo.

Službeno predstavljanje novog krila Indiana Pacersa zakazano je za utorak.

 

 

Ivan Gogic 41PTS Highlights Rnd.18

Kalendar događanja

srpanj 2014
P U S Č P S N
    ruj »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

More in nba